Energetische therapie


Energetische therapie bestaat uit:

Magnetiseren

Regressietherapie

Hypnotherapie

Gestalttherapie

Innerlijke kind therapie

VergevingssessieMagnetiseren is het geven van liefde in de vorm van energie en het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel. Het opruimen van blokkades staat centraal bij deze behandeling.

Tijdens de therapie kunt u lichamelijke en geestelijke gewaarwordingen ervaren. Dit verschilt per persoon en per sessie en hebben vaak een bepaalde oorsprong en betekenis. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u het warm of juist koud krijgt. Dit wordt veroorzaakt door de energie die door het lichaam stroomt en door het herstellen van het evenwicht. Ook kunt u tintelingen ervaren doordat tijdens het magnetiseren bepaalde blokkades worden opgeheven en het opnieuw stromen van de energie het tintelende gevoel veroorzaakt. Vergeten of verdrongen emoties komen dan naar boven en kunnen niet meer ingehouden worden. Dit wordt veroorzaakt door het loslaten van emotionele knelpunten of trauma’s.


Aanleidingen voor energetische therapie zijn:


Lichamelijke aandoeningen zonder duidelijke medische verklaring

Psychische problemen

Onbestemde gevoelen en vage klachten

Angsten, fobieën, dwanggedachten en dwangmatige handelingen

Burn-out, somberheid en depressies

Levensvragen en bewustwording

Relatieproblemen

Eetproblemen en overgewicht

Trauma herstel

VerslavingRegressietherapie gaat ervan uit dat lichaam en geest nauw met elkaar verweven zijn. Lichamelijke, emotionele of geestelijke problemen kunnen hun oorzaak hebben in onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Alles wat we ooit hebben meegemaakt (gedacht, gevoeld, gehoord, geroken, geproefd) kan in trance opnieuw worden ervaren. De regressietherapeut probeert bij onderdrukte emoties, gedachten en lichamelijke reacties te komen, om op basis daarvan in te schatten waar een gebrek aan verwerking bestaat.Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance (oftewel hypnose) vormt de spil van deze therapie.

Wat is eigenlijk hypnose? Als u dagdroomt of misschien opgaat in dat ene speciale boek of film dan wordt zo’n ervaring een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment minder voelbaar. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie.

Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoudt u altijd de controle over uzelf. U leert op een andere manier dan u gewend bent naar uzelf te luisteren. Daardoor komt u dichter bij uw onbewuste gevoelens en overtuigingen. En kunt u nieuwe inzichten krijgen en deze op uw eigen manier toepassen in uw dagelijks leven zo uw doelen verwezenlijken.Gestalttherapie kenmerkt zich door de volgende uitgangspunten:

De mens wordt gezien als eenheid van lichaam en geest

De werkelijkheid is geen objectief en voor iedereen gelijk gegeven maar subjectief, persoonlijk en afhankelijk van hoe ze bekeken wordt

De werkelijkheid kan alleen binnen een specifieke context of situatie worden begrepen


Gestalttherapie is gericht op het gewaar worden van: het proces van contact maken, contact vermijden of contact verbreken. Het gewaar zijn van uw eigen gedrag opent de mogelijkheid om andere keuzes te maken. Daarbij staat het “hoe” meer voorop dan het “wat” of “waarom”.


Inbreng van de persoon en levenservaring van de therapeut in het contact met u is essentieel, wat Gestalttherapie tot een werkelijk persoonlijke therapie maakt.

Er is geen vaste en uniforme methodiek en er zijn ook geen behandelprotocollen of een vaststaand aantal behandelsessies.Innerlijke kind therapie

Het maakt niet uit hoe oud we zijn. We hebben allemaal een klein kind binnenin ons dat liefde en acceptatie nodig heeft. Wanneer we in onze kindertijd emotioneel verwaarloosd zijn of fysiek, emotioneel of geestelijk misbruikt zijn, hebben we als kinderen de neiging te geloven dat er iets mis is met ons. Wij denken dan dat als wij het goed zouden doen dat ouders ons liefde zouden geven en ons niet zouden bestraffen. Naarmate we ouder worden dragen we deze valse overtuigingen met ons mee. We leren onszelf te verwerpen.

Er is een ouder in elk van ons, evenals een kind. En vaak spreekt de innerlijke kritische ouder het kind toe. Als we naar onze innerlijke dialoog luisteren, krijgen we de kritiek te horen. We kunnen horen hoe de ouder het kind vertelt wat het verkeerd doet. Of waarom het niet goed genoeg is. Of dat het zich niet moet aanstellen.

We kunnen onze liefdevolle volwassen ik het innerlijke kind meer laten koesteren en voeden in plaats van het te bekritiseren. We kunnen het kind liefhebben en het geven wat het nodig heeft. Dat wat het kind tot nu toe niet voldoende heeft gehad.

We kunnen communiceren met ons innerlijke kind. Het laten weten dat we het accepteren. Het deel dat grappig, lief, eenzaam, bang, dapper en boos was, was ieder deel van onszelf.


Liefde is de grootste genezende kracht die er is. Liefde kan zelfs de diepste en meest pijnlijke herinneringen genezen. Hoe pijnlijk onze vroege jeugd ook was, de liefdevolle volwassene die we nu zijn, kan ons innerlijke kind nu helpen om te genezen. We kunnen nieuwe keuzes maken. We kunnen liefdevoller naar onszelf zijn en daardoor onze eigenwaarde laten groeien. En hoe meer innerlijke liefde we ervaren en uitstralen, hoe meer anderen onze liefde kunnen herkennen en er door aangetrokken voelen. Door meer liefde voor onszelf gaan we uiteindelijk gelijkwaardig en liefdevolle relaties creëren, zodat we steeds meer kunnen gaan genieten van wie we werkelijk zijn en wat we willen in dit leven.Verwerkingssessie:

pijn, woede, verdriet: dit zijn gevoelens die we hebben als ons iets wordt aangedaan. Gevoelens die zelfs jarenlang je kunnen beïnvloeden. Als je terugdenkt aan die ene gebeurtenis voel je de woede of verdriet weer opborrelen. Hoe kan je hiervan af komen? Door te vergeven. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het meestal niet. Toch is het belangrijk om te vergeven, om los te laten. Door vast te houden aan deze gevoelens, geef je de ander macht over jou. En je kunt er letterlijk ziek van worden.


Wat er in het verleden is gebeurd kan je niet veranderen of vergeten maar je kunt er wel vrede mee krijgen. Het is beslist geen manier om het gedrag van degene die jou kwetste goed te keuren. Je kunt iemand vergeven, zonder dat deze berouw toont of spijt heeft. De vergeving leert je hoe je de woede en pijn kunt loslaten en zo zorg je ervoor dat de ander geen macht meer over jou heeft.“Vergeven is het loslaten van alle hoop op een beter verleden”


Gerard JampolskyWat gebeurd is kan je niet meer veranderen: het is gebeurd en voorbij. Hoe je er mee omgaat kun je wel veranderen. Want vergeven gaat niet zomaar, je moet er wel wat voor doen!  


“